כהן חנניה ואח' נ' דיורין חברה לבנין הנדסה ותשתיות בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום אשקלון
3427-05
10.10.2010
בפני :
דורון חסדאי

- נגד -
:
1. כהן חנניה
2. כהן שולה
3. כהן ברק
4. כהן ליאת

:
דיורין חברה לבנין הנדסה ותשתיות בע"מ
פסק-דין

פסק דין

מבוא ורקע כללי בתמצית

1.בפני תביעת התובעים לפיצוי כספי מהנתבעת שהינה חברה לבניה, בגין ליקויים שהתגלו בבניית שלד בתיהם בישוב נווה דקלים ושאר נזקים עקיפים שנגרמו להם כתוצאה מכך.

2.במסגרת כתב התביעה המתוקן שהוגש על ידי התובעים נתבעת הנתבעת לשלם לתובעים 1 ו-2 סך של 77,500 ₪ ולתובעים 3 ו-4 סך של 78,000 ₪.

3.לטענת התובעים הנתבעת התחייבה לבצע עבודות שלד ומבנה לבתיהם (ר' נספח א' 1 ו-2) העבודה התגלתה כלקויה ולא מקצועית (ר' חוות הדעת נספחים ב' ג') לטענת התובעים הם נאלצו לתקן את הטעון תיקון והתחייבו לשלם 80,000 ₪ צמוד למדד לקבלן בשם מזעקי (ר' נספח ד').

עוד מציינים התובעים כי כתוצאה ממחדלי הנתבעת כמתואר בכתב התביעה נגרמו להם נזקים עקיפים בגין עגמת נפש והפסד ימי עבודה בסך 10,000 ₪ לכל אחד, בגין אובדן ימי שכירות 15,500 ₪ לכל אחד, בגין שכ"ט ששולם למומחה מטעמם סך של 2,500 ₪ לכל אחד והתובעים 1 ו-2 אף תובעים סך של 3,500 ₪ בגין שביל הולכי רגל.

4.הנתבעת בכתב הגנתה המתוקן ציינה בין היתר כי התובעים הזמינו אצלה ביצוע עבודות בניית שלד בלבד, כי השלדים נמסרו לתובעים לשביעות רצונם ואם אכן היו בבתים ליקויים הרי שאלו נובעים מתכנון לקוי או כתוצאה מביצוע עבודות הגמר בבתים.

לטענת הנתבעת היא הגיבה לכל פניות התובעים ואף הציעה להם תוך מחווה של רצון טוב עם סיום בניית השלדים, להעמיד לרשותם פועלים ומנהל עבודה כדי שיתקנו כל אשר הם חפצים בתיקונו.

הנתבע מכחישה את הנזקים והסעדים הכספיים הנתבעים ממנה. בין היתר בהיותה מוגזמים ונעדרי כל בסיס ובשים לב לעובדה כי התובעים פוצו על ידי מנהלת סלע.

5.בהתאם להחלטתי מיום 5.11.06 המציאו התובעים ביום 10.12.06 את העתקי תביעותיהם למינהל ההתנתקות על נספחיהם.

6.ביום 20.12.09 התקיימה ישיבת לשמיעת הראיות בתיק ונשמעו כל עדי הצדדים.

לאחר ישיבה זו סיכמו הצדדים טיעוניהם בכתב.

עקב מעבר הח"מ לכהן בבימ"ש במחוז מרכז התעכבה מלאת כתיבת פסק הדין ועל כך שלוחה התנצלות לצדדים.

חוו"ד המומחה מטעם ביהמ"ש

7.בתיק מונה מומחה מטעם ביהמ"ש אשר הגיש חוות דעתו ביום 22.8.05.

המומחה מציין בהקדמה לחוו"ד כי זו מסתמכת על כל המסמכים שהוא פירט בחווה"ד וכן על ביקורו באתר ביום 4.8.05.

עוד ציין המומחה כי התביעה מתייחסת לעבודות ביצוע השלב בלבד, כאשר בזמן ביקורו השלד היה מכוסה בטיח וריצוף ולא נראה לעין, לפיכך הוא נעזר בצילומים שצורפו לחווה"ד מטעם התובעים, כמייצגות את עבודות השלד במקומות בהן הם צולמו.

עוד מציין המומחה כי על פי הצילומים נראה כי טיב ביצוע עבודות השלד לוקה בחסר.

בסיפת חווה"ד מעריך המומחה את הפיצוי לכל זוג תובעים בסך של 18,135 ₪ על פי הפירוט שהובא בסעיף 3 לחווה"ד.

עם סיום הדיון מיום 20.12.09 הודיעו ב"כ הצדדים כי הם מוותרים על חקירתו של המומחה מטעם ביהמ"ש (עמ' 38 שורה 23).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>